Започва нова процедура за избор на управител и подуправител на Националната

...
Започва нова процедура за избор на управител и подуправител на Националната
Коментари Харесай

Започва нова процедура за избор на управител и подуправител на Здравната каса

Започва нова процедура за избор на шеф и подуправител на Националната здравно-осигурителна каса, откакто първият избор се провали. Дотук се стигна, откакто номинираната за поста от ГЕРБ-СДС Иванка Динева отдръпна кандидатурата си, а другият претендент - номинираната от Българска социалистическа партия професор Жени Стайкова не получи поддръжка от болшинството в Народното събрание. 

" Постигнато е единодушие, че досега на този избор, длъжността ще се извършва от сегашния подуправител. Предложението е Народното събрание също да избира подуправителя на Здравната каса, а не това да е по преценка на шефа на НЗОК ", съобщи през днешния ден ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова. 

" Освен в случай че народните представители не желаят да счупят сглобката, дано обезпечат успокоение на здравния бранш. Политическите борби са такива. Трудно е да си отпред на подобен вид орган. 7 милиарда са към този момент парите, които ще бъдат ръководени. Бъдещият шеф ще би трябвало да може да съблюдава салда и да не накланя везните в една или друга посока ", сподели за БНР здравният икономист от Експертния клуб за стопанска система и политика Аркади Шарков. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР